Dom > Znanja > Sadržaj
Eiffelov toranj: Ne samo gotovo srušena, ali isto tako prodao?
- Sep 20, 2017 -

Toranj je trajala 2 godine, 2 mjeseca i 5 dana, a znanost program je obuhvatila gotovo sve aspekte naše razmatranje, Kombinirajući ljudske mašte i tehnologija sa 18.000 čeličnih dijelova i 2,5 milijuna zakovica. Na dan inauguracije, kao što je kula dizalo nije potpuno dovršena, Eiffel stao na 1700 korak korake, kročio na toranj, i podigao Francusku zastavu na vrhu tornja. U to vrijeme imao visoka zgrada nikad na svijetu dok američki nebodera nadmašuje 1929.

Eiffelov toranj: Ne samo gotovo srušena, ali isto tako prodao?

Međutim, prije nego je kula sagrađena, vlada upravo je shvacena kao privremena zgrada i odlučio je da maknuti nakon 20 godina, ali je pojavom radio tehnologije koja je spasila. U vrijeme prvog svjetskog rata, vlada je pronašla visok toranj je jedinstveni lansirati toranj. Kao rezultat toga, toranj počela da preuzme funkciju radio komunikacije, za održavanje komunikacije između ratnih brodova i sjedište, presresti neprijatelja radio poruke, također pobjegao rušenje propast i postati nova turistička atrakcija u Pariz.

Međutim, rat nije gotovo, sudbina kule je glatka. Tijekom drugog svjetskog rata, nakon što su Njemačke trupe preuzeo Pariz, Hitler došao do tornja, francuski radnici namjerno uništeni dizala ljestve, Hitlerom popela na stepenice dominantnu visine od Pariza. Međutim, kad saveznici su oslobodili Pariz i Hitler htjeli pasti, on naredio "spaljene zemlje plan" i pretvorio u hrpu ruševina Pariza. U to vrijeme, "Ministarstvo vanjskih poslova, Louvre, Parlamenta Hall, telegraf i telefon biro, radio, aerodroma i nekoliko desetaka rijeke Seine mostova su heaped eksplozivom." Veliki tuneli koji se pokreću kroz grad Pariz su tada pune torpeda iz podmornice. Srećom, u Scholtiez Generale, koji je uvijek bila stroga u njegovoj zapovijedi, suočeni komandom puše do Pariza, oklijevao je, odbio, kako bi bili dostojni savjesti, dostojan povijesti. Paris je spasio i toranj je spremljena.