Dom > Znanja > Sadržaj
Faktori koji utječu na radiju pronalaženje smjera
- Sep 20, 2017 -

U procesu radio komunikacija smjer nalaz, točnost pronalaženje smjera je pod utjecajem mnogih faktora, uključujući sljedeće:

(i) neujednačena prijenosni medij

U stvarni rad, je gotovo nemoguće naći idealnu državu homogena prijenosnog medija. Neujednačena prijenosni medij utječe na smjer rasprostiranja radiovalova. Stoga, kada se Mjeri radio komunikaciju, prenosivim medijima niskoj energiji u obzir.

(ii) višestazni Val Koherentnosti

U toku radio prijenos, pojavu višestazni vala ili prisutnost dva zračenja u blizini točke na pravcu, koja će izazvati postati koherentno polje rezultira međusobne interferencije između električno polje električno polje , tako da raspodjela prostora je skrenuo, čime utječe na točnost mjerenja, rezultirajući u pogreškama.

(iii) nisku točnost mjerne opreme

Točnost bežične komunikacije smjeru mjerne opreme utječe na točnost mjerenja radio komunikaciju, kada preciznost opreme je niska, je teško osigurati u normalno stanje izvršavanja bočni opreme tijekom smjer mjerenja, a rezultat smjer nalaz će biti pristran i imati određene pouzdanost.

(iv) buka smetnje

Buka može utjecati na točnost mjerenja smjera. U tijeku pronalaženje smjera, buke ili intermodulacijskih buke može utjecati na rezultat pronalaženje smjera i uzrokovati pogreške.